ŞAKŞUKA

ŞAKŞUKA
MALZEMELER:
2-3 patlıcan
2 tane orta boy kabak
6-7 tane sivri biber
1-2 patates ( istenirse)
4-5 iri ve olgun domates
3-4 diş sarımsak
½ kahve fincanı sirke
Tuz
Kızarmak için sıvıyağ

YAPILIŞI : Alacalı soyulan ve küp küp doğranan patlıcanlar 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir.
Daha sonra suyu iyice süzdürülür ve bir kağıt havlu arasında kurulanır. Diğer bütün sebzeler
de ayıklanıp yıkanır ve küçük küçük doğranarak gibi kızgın yağda kızartılır. Başka bir yerde
çok az sıvıyağda rendelenmiş domatesler öldürülür. İçine sarımsak ve sirke ilave edilir. Tuzla
tatlandırıldıktan sonra kızarttığımız sebzelerin üzerine dökülür.
Benzer Tarifler
  • TARATORLU KARNIBAHAR

    TARATORLU KARNIBAHAR

  • ANTALYA USULÜ HİBEŞ

    ANTALYA USULÜ HİBEŞ

  • BABAGANUŞ

    BABAGANUŞ

  • MISIRLI MÜCVER

    MISIRLI MÜCVER

  • PEYNİRLİ BİBER DOLMASI

    PEYNİRLİ BİBER DOLMASI