ŞAKŞUKA

ŞAKŞUKA
MALZEMELER:
2-3 patlıcan
2 tane orta boy kabak
6-7 tane sivri biber
1-2 patates ( istenirse)
4-5 iri ve olgun domates
3-4 diş sarımsak
½ kahve fincanı sirke
Tuz
Kızarmak için sıvıyağ

YAPILIŞI : Alacalı soyulan ve küp küp doğranan patlıcanlar 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir.
Daha sonra suyu iyice süzdürülür ve bir kağıt havlu arasında kurulanır. Diğer bütün sebzeler
de ayıklanıp yıkanır ve küçük küçük doğranarak gibi kızgın yağda kızartılır. Başka bir yerde
çok az sıvıyağda rendelenmiş domatesler öldürülür. İçine sarımsak ve sirke ilave edilir. Tuzla
tatlandırıldıktan sonra kızarttığımız sebzelerin üzerine dökülür.
Benzer Tarifler
  • FIRINDA KABUKLU PATATES

    FIRINDA KABUKLU PATATES

  • ARNAVUT CİĞERİ

    ARNAVUT CİĞERİ

  • YOĞURTLU RADİKA

    YOĞURTLU RADİKA

  • ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

    ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

  • DİLLİ KABAK

    DİLLİ KABAK