ŞAKŞUKA

ŞAKŞUKA
MALZEMELER:
2-3 patlıcan
2 tane orta boy kabak
6-7 tane sivri biber
1-2 patates ( istenirse)
4-5 iri ve olgun domates
3-4 diş sarımsak
½ kahve fincanı sirke
Tuz
Kızarmak için sıvıyağ

YAPILIŞI : Alacalı soyulan ve küp küp doğranan patlıcanlar 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir.
Daha sonra suyu iyice süzdürülür ve bir kağıt havlu arasında kurulanır. Diğer bütün sebzeler
de ayıklanıp yıkanır ve küçük küçük doğranarak gibi kızgın yağda kızartılır. Başka bir yerde
çok az sıvıyağda rendelenmiş domatesler öldürülür. İçine sarımsak ve sirke ilave edilir. Tuzla
tatlandırıldıktan sonra kızarttığımız sebzelerin üzerine dökülür.
Benzer Tarifler
  • MISIRLI MÜCVER

    MISIRLI MÜCVER

  • BARBUNYA PİLAKİ

    BARBUNYA PİLAKİ

  • HAVUÇ KIZARTMASI

    HAVUÇ KIZARTMASI

  • KIRMIZI BİBER SARMASI

    KIRMIZI BİBER SARMASI

  • YOĞURTLU KARIŞIK KIZARTMA

    YOĞURTLU KARIŞIK KIZARTMA